Μούχλα στο σπίτι: Πως να την καθαρίσουμε σωστά.

Η μούχλα στον τοίχο, το ταβάνι ή ακόμα και τις ντουλάπες είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στα σπίτια  πολλές φορές, μάλιστα, και συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός πως το φαινόμενο συνδέεται με τους χειμερινούς μήνες δηλαδή όταν  η υγρασία είναι σε υψηλά επίπεδα.
Η μούχλα στους τοίχους είναι επίμονη και ξαναβγαίνει εύκολα, σπάει το χρώμα λόγω υγρασίας, καταστρέφει την αισθητική του χώρου και δημιουργεί αναπνευστικά προβλήματα, ερεθισμούς στα μάτια και αλλεργίες.
Πως όμως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε; Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
Βήμα 1ο
Μην τρίψετε και μην βουρτσίζετε την επιφάνεια για να αποφύγετε την εξάπλωση της μούχλας σε άλλες επιφάνειες του χώρου.

Βήμα 2ο
Ψεκάστε ένα μυκητοκτόνο σπρέι στην επιφάνεια που επιθυμείτε και αφήστε το δράσει. Στην συνέχεια καθαρίστε περνώντας την επιφάνεια με ελαφρά βρεγμένο πανί.

Βήμα 3ο
Για να ολοκληρώσετε και να προστατεύσετε απόλυτα τους τοίχους και τις οροφές με προβλήματα μούχλας και υγρασίας το τελευταίο βήμα είναι να εφαρμόσετε ένα αντιμουχλικό χρώμα με θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και να εμποδίσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας. Το αντιμουχλικό χρώμα χαρακτηρίζεται από υψηλή διαπνοή και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα (σε σύγκριση με συμβατικές βαφές), με αποτέλεσμα να εμποδίζει την συμπύκνωση του αέρα στα κρύα σημεία(ταβάνια, βορινούς τοίχους κλπ).

Μενού