Το industrial στυλ και πως θα το υιοθετήσεις DIY.

Το industrial στυλ
και πως θα το υιοθετήσεις DIY

Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης (industrial style) είναι ένα μοντέρνο αλλά και ταυτόχρονα διαχρονικό στυλ διακόσμησης που κερδίζει συνεχώς έδαφος και αποκτάει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Στην αρχή τα συναντήσαμε έντονα σε χώρους εστίασης και αργότερα η συγκεκριμένη τάση επεκτάθηκε σε σπίτια και σε επαγγελματικούς χώρους.
Πλέον πολύ συχνά συναντάμε μια κουζίνα βασισμένη στο βιομηχανικό στυλ, ή ένα σαλόνι επηρεασμένο από την συγκεκριμένη τάση. Τα αποτελέσματα είναι εκρηκτικά, οι άνθρωποι συναρπάζονται και αποφασίζουν να το ακολουθήσουν.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η χρήση μεταλλικών σωλήνων, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλα, επιτραπέζιων φωτιστικών. Η παλέτα που ταιριάζει στο βιομηχανικό στυλ περιέχει γήινους τόνους όπως μπεζ και καφέ αλλά τα κορυφαία χρώματα και τα πιο αντιπροσωπευτικά είναι το γκρι και το μαύρο. Η νέα τάση είναι να συνδυάσεις το μαύρο με τον παλαιωμένο ορείχαλκο.

 

Μπορείς εύκολα και γρήγορα να φτιάξεις και εσύ έπιπλα και διακοσμητικά που θα ομορφύνουν και θα δώσουν λύσεις στον δικό σου χώρο.

 

                                       
Τι θα χρειαστείς;
Μεταλλικούς σωλήνες: Οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν για οποιοδήποτε διακοσμητικό ή ακόμα και για κάποιο έπιπλο. Μπορείς να δημιουργήσεις βιβλιοθήκες, κρεβάτια, λάμπες, τραπέζια, φωτιστικά και διάφορα διακοσμητικά που θα αναβαθμίσουν το χώρο σου. Το μέταλλο πρέπει να είναι κυρίως σκούρο για να μην φαίνεται επεξεργασμένο και οι ενώσεις των μεταλλικών στοιχείων να είναι εμφανείς πχ. να φαίνονται οι βίδες. (Δες εδώ)
Μεταλλικά σιδηροεξαρτήματα: Είναι τα απαραίτητα εξαρτήματα με τα οποία «δένουν» τα κομμάτια των μεταλλικών σωλήνων για να δημιουργήσουν τα έπιπλα, τα φωτιστικά ή τα διακοσμητικά  ώστε να εκφράσουν το χαρακτηριστικό αυτό στυλ. (Δες εδώ)
Άλλα Υλικά:  Επίσης μπορεί να σου φανούν χρήσιμα υλικά όπως διακοσμητικά καλώδια, μεταλλικά ντουί , λάμπες FILAMENT, φις και διακόπτες, καπέλα αμπαζούρ.
Το μόνο που μένει είναι να χρησιμοποιήσετε την δημιουργικότητα και την φαντασία σας.
Καλή επιτυχία!
Μενού