Πως να περιποιηθείτε τον θαμνοφράχτη σας

Κεφάλαιο: περιποίηση του θαμνοφράχτη!

Ο θαμνοφράχτης είναι μία πολύ ωραία και eco-friendly λύση για την περίφραξη του κήπου σας και για αυτό το λόγο αποτελεί δημοφιλή επιλογή. Η φροντίδα και η περιποίηση του θαμνοφράχτη μπορεί να γίνει πολύ απλή ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες.

Σωστή Περίοδος Κλαδέματος

Το κλάδεμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση του σχήματος και στην ανάπτυξης του θαμνοφράχτη σας. Η καλύτερη περίοδος για να ξεκινήσετε το κλάδεμα είναι την άνοιξη. Έτσι, ο θαμνοφράχτης σας θα δημιουργήσει τη νέα βλάστηση κατά τους θερμούς μήνες του έτους και δεν θα είναι εκτεθειμένα τα φρεσκοκομμένα σημεία του φυτού σε χαμηλές θερμοκρασίες. Κατά την περίοδο του καλοκαιριού, μπορείτε να κόβετε ελαφρώς κάποια κλαδιά και αν χρειάζεται, να προβείτε σε 1-2 εκτεταμένες κοπές κλαδιών.

Σωστά Εργαλεία

Το πιο βασικό στοιχείο στην κοπή των θαμνοφραχτών είναι η επιλογή των σωστών εργαλείων για την εργασία αυτή. Η χρήση μη κατάλληλων εργαλείων ή εργαλείων με στομωμένη λεπίδα, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό των φυτών σας. Η Fiskars®, όντας εξιδεικευμένη στα προϊόντα κήπου, διαθέτει μία τεράστια γκάμα από προϊόντα κήπου, ενώ ταυτόχρονα σε κάποια προϊόντα παρέχει και 25 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση κατασκευαστή!

Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλαδευτήρι PowerGear™ X P961 το οποίο διαθέτει λεπίδα κοπής bypass για καθαρό κόψιμο σε χλωρό ξύλο. Ακόμη, διαθέτει ατσάλινη λεπίδα ακριβείας που καθιστά το κλαδευτήρι κοφτερό για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία ψαλίδα μπορντούρας, καλύπτοντας έτσι μεγαλύτερη επιφάνεια κοπής. Βρείτε όλη τη τεράστια γκάμα από προϊόντα κήπου εδώ.

Μενού